Sponzorji:

indigo nails

holyland4

drEVoss

GrandeVita

Qvital Q10

 

Medijski sponzor:

luksuz

V soboto, 15. septembra 2018 sta Oddelek za kozmetiko in Inštitut za kozmetiko VIST – Visoke šole za storitve organizirala najprej 8. Festival kozmetike in velnesa, zvečer pa še svečano podelitev diplom diplomiranim kozmetičarkam in magistricam kozmetike, ki so zaključile študij kozmetike v zadnjem letu

Festival je bil tudi tokrat poln zanimivega dogajanja. Jedro so bila odlična, praktično usmerjena strokovna predavanja specialista plastične in estetske kirurgije dr. med. Petra Zormana o možnostih in pasteh kirurških in manj invazivnih tehnik pomlajevanja, specialistke dermatovenerologije dr. med. Mirjam Rogl Butina o boleznih kože, raku in vlogi UV žarkov, mednarodno uveljavljene aromaterapevtke Melani Kovač o novih spoznanjih glede uporabe eteričnih olj ter inovativnem portalu o eteričnih oljih DropSmith, pa doc. dr. Anite Kušar o tem, kam po zanesljive informacije o hrani in prehrani ter portalu prehrana.si.

Sledila so predavanja treh diplomiranih kozmetičark, in sicer Julije Vranešič o trendih ličenja na družbenih omrežjih in realnosti, Tajde Božič o zakonodaji glede razvrščanja izdelkov med kozmetične, medicinske pripomočke ter živila ter Gaje Udovič o vrstah, vzrokih, preventivi in sanaciji ragad na stopalih. Temu, v pedikuro usmerjenemu predavanju, je sledil javni sestanek Delovne skupine za pedikuro (DSP), v katerem so prof. dr. Janko Žmitek ter dipl. kozmetičarki Anja Mitrović in Gaja Udovič predstavili rezultate aktivnosti za urejanje področja pedikure in umeščanja v zdravstveni sistem ter načrte na tem področju v naslednjem letu, med katerimi so najpomembnejši kategorizacija nivojev pedikure, vzpostavitev evidenc usposobljenosti izvajalcev in nosilcev dejavnosti, umeščanje v zdravstveni sitem ter vključitev pedikure v Nacionalni program za obvladovanje diabetesa v obdobju 2020-2030. K sodelovanju v DSP so povabili vse zainteresirane.

K zanimivosti festivala so pripomogli tudi razstavljavci s svojimi predstavitvami svoje ponudbe, prikazi, delavnicami, kot npr. delavnica atravmatskega čiščenja (HL Always active), delavnica Indigo Nails Lab s področja manikure, pa prikazi kozmetike Dr. Voss, dr. Grandel idr. Veliko zanimanja je vzbudila tudi Aromaterapevtska ustvarjalnica, pa Sončni kotiček, v katerem je elipa VIST z meritvami stanja kože ugotavljala poškodbe zaradi izpostavljanja soncu in še in še. Že sedaj VIST vabi, da si rezervirate soboto, 14. 9. 2019 za 9. Festival kozmetike in velnesa.

Festival sta tudi letos organizirala Oddelek za kozmetiko in Inštitut za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST). Osrednji del festivala so predstavljala tematsko različna in zanimiva strokovna predavanja, v katerih so bile predstavljene najnovejše ugotovitve s področja kozmetike in velnesa, med drugim tudi rezultati raziskav, opravljenih na Inštitutu za kozmetiko VIST, ter raziskav diplomantk obeh visokošolskih študijev kozmetike na VIST. 

Fotografije: Žiga Bulovič, VIST

Aktualno

Inštitut za kozmetiko

Specializirani smo za kvalitativno in kvantitativno in vivo vrednotenje parametrov kože, tako površine, epidermisa/stratum corneuma kot tudi dermisa, delno tudi subkutisa.

Več ...

Utrinki študija

Na šoli se vedno kaj zanimivega dogaja. Oglejte si utrinke študijev kozmetike 1. in 2. st., dogodkov in prostorov šole.

Več ...

Reference

Ukvarjamo se s številnimi zanimivimi tematikami s področja kože in vplivov nanjo, nege, pedikure, ličenja in maskiranja, velnesa ... Vabljeni k prebiranju naših znanstvenih objav, prispevkov v medijih ...

Več ...

Projekti in raziskave

Poleg izobraževalne dejavnosti se ukvarjamo z razvojem in raziskavami kože in vplivov nanjo. Izvajamo več raziskovalnih projektov, projekte za promocijo zdravja ter študentske projekte.

Več ...

Diplome

Prvi diplomanti so naš študij zaključili v l. 2010, leta 2016 smo obeležili 100. diplomo. Seznam vseh diplom programov kozmetika 1. in 2. st. najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Sodelavci

Vas zanima kdo smo VIST? Seznam pedagogov in drugih sodelavcev Oddelka za kozmetiko najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

BIC/SWIFT koda: BFKKSI22

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si