Prijava na informativni dan za študij podologije 1. stopnje 

Vabljeni, da se nam pridružite na informativnem dnevu za dodiplomski študij podologije 16. 6. 2022 ob 17h.

Informativni dan bo potekal na daljavo. Nekaj dni pred dogodkom vam bomo poslali povezavo za pridružitev. Prosimo, da se za udeležbo prijavite. Veselimo se srečanja z vami!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Soglasje velja do preklica. Za odjavo od obveščanja nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja.

V kolikor bi nas želeli obiskati na šoli, vabljeni na individualni informativni dan.
Prijavite se vsaj 2 delovna dni pred želenim terminom. Po oddaji prijave vas bomo kontaktirali za uskladitev termina ter vam v primeru, da vam bolj ustreza srečanje na daljavo, poslali povezavo. >> Prijava na individualni informativni dan

Vpisi potekajo do 30. 9. 2022 
preko pošte, e-pošte ali v referatu oddelka na Gerbičevi 53. Vabljeni!

Več o naših programih:

Zakaj je dodiplomski študij podologije prava izbira?

V š.l. 2021/22 smo prvič začeli z izvedbo smeri Podologija, v programu Kozmetika 1. stopnje, ki smo ga zasnovali na podlagi izkušenj in potreb ob izvajanju naših študijev kozmetike. Študij vas usposablja za inovativno in edinstveno delo na področju celostne obravnave nog v Sloveniji.

Podologija je veda o stopalih, ki zajema celotno obravnavo stopal in v svetovnem merilu izkazuje izjemo porast v zadnjih dveh desetletjih. Podologija vključuje različne tehnike analiz kože in nohtov na stopalih, ter kostno-mišičnih deformacij stopala, različne tehnike meritev stopal in stopalnih pritiskov, ter s tem povezano izdelovanje in uporaba distančnikov, ortoz in vložkov, različne pedikerske obravnave problematik kot so kurja očesa, otiščanci, ragade, deformirani in vraščeni nohti, ter podpora pri zdravljenju glivičnih okužb, luskavici, diabetični nogi in podobnih stanjih, ter fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi določenih kostno-mišičnih deformacij stopal. Izredno širok nabor znanj in tehnik diagnosticiranja ter obravnav podologom omogoča zelo specifičen izbor obravnav za določene stopalne problematike.

V Sloveniji trenutno obstajajo samo posamezne veje, ki se ukvarjajo s specifičnimi problematikami na stopalih. Ortoped je denimo zdravnik, ki se ukvarja z boleznimi in poškodbami kostnih struktur stopala, diabetolog je zdravnik, ki obravnava osebe s sladkorno boleznijo, dermatolog obravnava bolezenska in nekatera ne bolezenska stanja nohtov in kože na stopalih, fizioterapevt se ukvarja z zdravljenjem bolezni in poškodb stopala in njihovimi posledicami s pomočjo fizikalnih metod, ortotik in protetik se ukvarja z vidikom ortopedstkih in protetičnih pomagal, ki preprečujejo, odpravljajo in izboljšujejo mišično skeletne funkcije stopala, pedikerji pa se ukvarjajo z obravnavo kože in nohtov na stopalih z namenom njihovega negovanja in ohranjanja dobrega stanja.

V tujini so tako v zadnjih dveh desetletjih opazili izreden pomanjkanje poklica, ki bi pokrival široko področje poznavanja stopal. Tako so se v tujini oblikovali zdravstveni in ne-zdravstveni, ter medicinski poklici, ki vključujejo najrazličnejše obravnave stopal. Nekateri se tako denimo ukvarjajo z operativnimi pristopi vraščenih nohtov, diabetičnih nog, hallux valgusi in podobno, nekateri so usmerjeni izključno v smer preučevanja biomehanike hoje in s tem povezanega izdelovanja distančnikov, ortoz, vložkov, čevljev in protetik, nekateri pa pokrivajo široka področja zahtevnih pedikerskih problematik. Za stroke se tako pojavljajo tudi najrazličnejša poimenovanja kot so podolog, podiater, podoterpevt, podologo, poditirst…

Tudi v Sloveniji se tako že več let izkazuje potreba po študiju podologije, ki bi ustvaril kader, ki je sposoben prepoznavanja problematik na stopalih iz najrazličnejših vidikov, s tem pa tudi bolj usmerjene in cilje obravnave, ter vključevanja in sodelovanja z ostalimi strokami, ki se ukvarjajo z obravnavo stopal.

  • Edini visokošolski študij s tega področja v Sloveniji!
  • Ker pri nas pridobite daleč največ znanja za celostno obravnavo stopal in nog
  • Predstavlja inovativno in edinstveno delo na področju celostne obravnave nog v Sloveniji
  • Vključuje tehnike analiz kože in nohtov, kostno-mišičnih deformacij stopala, tehnike meritev stopalnih pritiskov in s tem povezano uporabo distančnikov, ortoz in vložkov, pedikerske obravnave problematik ter fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi kostno-mišičnih deformacij
  • Sodoben, mednarodno primerljiv, praktično usmerjen študij
  • Ker imate pri nas daleč največ praktičnih vaj pod budnim očesom usposobljenih pedagogov.
  • Ker smo daleč najbolje opremljeni z aparaturami in profesionalnimi izdelki, delo pa poteka v 7 praktikumih za nego, masažo, pedikuro, analizo kože; fotostudiju, laboratorijih za kozmetologijo, aromaterapijo ...
  • Pridobite naziv Diplomirani podolog (VS) / Diplomirana podologinja(VS) in 7. raven izobrazbe.
  • Upoštevamo vaša predhodno pridobljena znanja, veščine in izkušnje.

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si