Prijava na informativni dan za študij podologije 1. stopnje 

Pridružite se nam na informativnem dnevu za dodiplomski študij podologije, ki bo 17. 9. ob 17h na daljavoProsimo, da se za udeležbo prijavite. 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

OBV_DSC_3328_1.jpgPostani diplomirana podologinja /diplomirani podolog (VS)!

Na VIST že od l. 2008 edini v Sloveniji izvajamo dodiplomski in od l. 2012 tudi magistrski študij kozmetike. V študijskem letu 2021/22 smo začeli z izvajanjem nove študijske smeri Podologija 1. st., ki smo ga uvedli zaradi izrazite potrebe po diplomiranih podologih in podologinjah – strokovnjakih oz. strokovnjakinjah za celostno obravnavo najzahtevnejših problematik nog.

Novi študij podologije za celostno obravnavo problematike stopal

Podologija se ukvarja s celostno obravnavo problematik nog oz. stopal in je v svetu v velikem razmahu, to pa je edini študij podologije v Sloveniji in širši okolici.

Študij se na osnovi poglobljenih temeljnih medicinsko-naravoslovnih znanj osredotoča na tehnike diagnosticiranja stanja stopal, kože in nohtov na stopalih, s tem povezano izdelovanje in uporabo distančnikov in enostavnih nožnih ortoz, vložkov, različne pedikersko-podološke obravnave problematik, podporo pri zdravljenju bolezenskih stanj, fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi določenih kostno-mišičnih sprememb stopal idr.
To omogoča diplomiranim podologom kompetentno obravnavo najzahtevnejših problematik stopal samostojno ali v zdravstvenih timih.


oster rob 108 11

Študij je odraz potrebe po strokovnjakih s področja

Študij podologije je odraz potrebe po kompetencah za obravnavo različnih problematik stopal glede na zdravstveno stanje obravnavancev. Pred njim v Sloveniji namreč ni obstajal poklicni profil z znanji, potrebnimi za celostno obravnavo zahtevnih problematik stopal, še posebej ne za osebe z določenimi rizičnimi boleznimi, čeprav so potrebe po tem profilu velike.

Potrebnost tega študija potrjuje tudi dejstvo, da se v študij vpisuje tudi veliko posameznikov, ki se že vrsto let ukvarjajo s področjem pedikure in prepoznavajo potrebo po dodatnih znanjih.

Podologija zapolnjuje vrzel med pedikuro in zdravstvom

Podologija, veda o stopalih, ki zajema celotno obravnavo stopal izkazuje izjemo porast v zadnjih dveh desetletjih v svetovnem merilu. Podologija vključuje različne tehnike analiz kože in nohtov na stopalih, ter kostno-mišičnih spremembj stopala, različne tehnike meritev stopal in stopalnih pritiskov, ter s tem povezano izdelovanje in uporaba distančnikov in enostavnih nožnih ortoz, izbira komercialno dostopnih vložkov, različne pedikerske obravnave problematik kot so kurja očesa, otiščanci, ragade, deformirani in vraščeni nohti, ter podpora pri zdravljenju glivičnih okužb (med drugim tudi odvzem mikološkega brisa), luskavici, diabetični nogi in podobnih stanjih, ter fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi določenih kostno-mišičnih spremembah stopal. Izredno širok nabor znanj in tehnik diagnosticiranja ter obravnav podologom omogoča zelo specifičen izbor obravnav za določene stopalne problematike.


Studio2Delo v sodobnih praktikumih s številnimi aparaturami in izdelki

Delo poteka v praktikumih za pedikuro in podologijo, analizo stanja kože in nohtov ter stopalnih deformacij, masažne tehnike, v 2 laboratorijih za kozmetologijo in mikrobiologijo, računalniški učilnici ter predavalnicah različnih velikosti. Del kliničnih vaj poteka tudi v zdravstvenih ustanovah.

Pri delu študentke in študenti uporabljajo številne sodobne namenske aparature in pripomočke ter profesionalne izdelke različnih proizvajalcev. Izdelke za nego nog različnih tehnoloških oblik ter osnovne nožne ortoze in distančnike pa se učijo tudi izdelovati.

Praktično delo poteka v manjših skupinah, kar študentom omogoča pristen stik z mentorji in predavatelji ter takojšnje praktično preizkušanje naučenega.

 

 

oster rob 108 11


O študiju

Študij 1. stopnje traja tri leta in obsega 180 kreditnih točk (ECTS).

Študij izvajamo kot redni in izredni študij.

Študij podologije pokriva široko področje celovite obravnave stopal. Zasnovan je kot smer v programu Kozmetika 1. st., ki ga izvajamo že od l. 2008, kar do neke mere omogoča prehajanje med smerema Kozmetika in Podologija oz. diplomiranje v obeh smereh z opravljanjem dodatnih predmetov druge smeri. Diplomantkam in absolventkam študija Kozmetika 1. st. pa omogoča pridobiti dodatni poklic z opravljanjem diferencialnih predmetov.

Znanja študentke in študenti pridobivajo postopoma, saj je v prvem in deloma drugem letniku poudarek na temeljnih predmetih, že v drugem, predvsem pa tretjem letniku pa na strokovnih predmetih. V tretjem letniku poleg obveznih predmetov lahko izbirate tudi nekatere izbirne predmete, s katerimi dopolnjujete podološka znanja, sestavni del pa je tudi praksa pri delodajalcih in izdelava diplomskega dela.

Po končanem študiju pridobite 7. raven izobrazbe in poklic DIPLOMIRANI PODOLOG (VS) / DIPLOMIRANA PODOLOGINJA (VS).


Studio2

Prednosti študija pri nas

  • Edini študij podologije 1. stopnje v Sloveniji.
  • Usposablja za celostno obravnavo kompleksnih problematik nog.
  • Zapolnjuje vrzel med pedikuro in zdravstveno obravnavo nog.
  • Vključuje tehnike analiz in diagnosticiranja patologij kože in nohtov, kostno-mišičnih sprememb nog, tehnike meritev stopalnih pritiskov in s tem povezano uporabo in izdelavo distančnikov, enostavnih nožnih ortoz, pedikerske obravnave problematik ter fizioterapevtske vidike podpore pri obravnavi kostno-mišičnih deformacij .
  • Sodoben, mednarodno primerljiv, praktično usmerjen študij.
  • Zasnovan je kot smer v programu Kozmetika 1. st, kar omogoča prehajanje med smerema Kozmetika in Podologija
  • Praktikumi in oprema so na voljo študentom tudi za individualno delo.
  • Možnost sodelovanja v različnih projektih.


Izkoristite prednosti zgodnjega vpisa - zagotovite si nižjo šolnino ali plačilo na več obrokov!

Več o naših programih:

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

BIC/SWIFT koda: BFKKSI22

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si