Informativni dnevi

Kozmetika, 1. in 2. st.: 20.6. ob 17h

Prijava

Podologija, 1. st.: 20.6. ob 17h

Prijava

Lokacija informativnih dni: na daljavo. 

Fotografija, 1. st.: 20.6. ob 17h

Prijava

Vzporedne resničnosti, 1. st.: 20.6. ob 15h

Prijava

Obiščete nas lahko tudi na individualnem informativnem dnevu, na katerega se prijavite tu:

Prijava

Vidne diplomantke in diplomanti Oddelka za fotografijo VIST

 

Tilyen Mucik, dipl. fotografinja, mag. obl. vizual. kom.

Tilyen

 

Tilyen Mucik od dodiplomskega študija fotografije na VIST (2018) dalje ustvarja na področju avtorske fotografije, ki jo je nadgradila na magistrskem študiju na ALUO. Od leta 2011 kontinuirano razstavlja doma in v tujini (mdr. v Galeriji Božidar Jakac, Galeriji Fotografija, Galeriji P74, Galeriji Photon, Slovenskem etnografskem muzeju, Cirkulaciji 2 in +MSUM v Ljubljani, Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu ter Galeriji Albrecht v Berlinu), njena dela pa so bila objavljena v različnih mednarodno prepoznavnih spletnih in tiskanih revijah, kot so Wotisart?, Float magazine, Semimagazine in F-stop magazine. Je prejemnica nagrad festivala Tresk za najboljšo koncertno fotografijo (2013) in posebno omembo žirije (2018) ter drugo nagrado na festival Rovinj PhotoDays v kategoriji ''Umetniški koncept'' (2018). Med njene izstopajoče dosežke spadata seriji Flora Femina (2018) in Žbunje (2020), ki nadaljujeta avtoričino zanimanje za botanično fotografijo, alternativne fotografske tehnike ter raziskovanje naravnih barvil. Udeležuje se umetniških sejmov (Vienna Contemporary, Photo Basel, Paris Photo, Unseen, Zero Pixel, YIA Paris) in je zastopana s strani Galerije Fotografije.

 tilyenmucik.com

 

Claudi Sovrè, dipl. fotograf

Claudi

 

Claudi Sovrè po uspešni diplomi na VIST (2019) šolanje zaključuje na Ljubljanski AGRFT, kjer študira kostumografijo. Na področju vizualnih umetnosti deluje od leta 2013, v tem času pa je svoja dela postavil na ogled na več samostojnih ter skupinskih razstavah v referenčnih slovenskih galerijah. Poleg predstavitvenih fotografij za glasbo, gledališče in film, je prav tako avtor naslovnice National Geographic Slovenija: Spol (2017) ter eden izmed predstavnikov mlade generacije fotografov Canon Slovenija. Kvintesenco svojega umetniškega udejstvovanja opisuje kot združevanje medijev fotografije in kostumografije skozi tehniko kolaža. Zase pravi, da je surrealist, saj človeka raje prikaže večjega od življenja, znan pa je predvsem po upodabljanju t.i. osebnih mitologij, ki jih konstruira na podlagi lastnih ilustrativnih spominov ter portretira skozi modele, ki v avtorjevi vizualni izpovedi nastopajo kot personifikacija njegove nostalgije. Sublimno sporočilo izdelka je zato velikokrat kompleksnejše od na videz lahkotno berljive, umetelne podobe- ta se tiče edine univerzalne religije imenovane »Človek«, pa naj bo to njegova borba z notranjim ali zunanjim svetom.

 instagram.com/claudiussss

 

 Primož Lukežič, dipl. fotograf

Primož

 

Primož Lukežič je oglaševalski in portretni fotograf, ki se je s fotografijo začel profesionalno ukvarjati leta 2008, ko se je tudi vpisal na študij fotografije na VIST. Danes sodeluje z mnogimi referenčnimi klienti, dela pa tako za slovenski kot tuji trg. Njegove fotografije so bile objavljene v različnih slovenskih in tujih medijih (Daily mail, Huffington post, Feature shot, iGnant, Cosmopolitan ZDA,...) za sabo pa ima tudi že več samostojnih in skupinskih razstav. Od zaključka študija fotografije dalje je stalni sodelavec Oddelka za fotografijo VIST, kjer dela kot strokovni sodelavec na področju modne fotografije.

 www.primozlukezic.com

 

 

 

 Nik Erik Neubauer, dipl. fotograf, mag. obl. vizual. kom.

Nik Erik Neubauer

 

Nik Erik Neubauer je vizualni umetnik in fotograf iz Ljubljane. Diplomiral je iz fotografije na VIST (2017) in magistriral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (2021). Bil je finalist izborov Balkan Photo Award (2017), Malta International Photo Award (2018), Brussels Street Photography Festival (2019) in natečaja Drugačni svetovi (2020). Je večkratni nagrajenec natečaja Rovinj Photodays (2018, 2020). V letu 2020 je prejel nagrado za najboljšo fotografijo glasbenega dogodka na Festivalu Tresk. V letu 2021 je bil nominiran za Leica Oscar Barnack Newcomer Award, revija GUP Magazine pa ga je na izboru Fresh Eyes uvrstila med najperspektivnejše evropske fotografe. Njegova avtorska knjiga Ko greš na jug ,vedno jokaš dvakrat je bila izbrana za najboljšo knjigo Belfast Photo Festivala 2022.

nikerikneubauer.com

 

 

Lucija Rosc, dipl. fotografinja, mag. obl. vizual. kom.

Lucija Rosc avtor foto Matic Pandel

 

Lucija Rosc je vizualna umetnica, ki je uspešno zaključila študij fotografije VIST (2018) in magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (2022). Imela je več samostojnih razstav ter sodelovala na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Med drugim so bila njena dela predstavljena na sejmu sodobne fotografije Unseen v Amsterdamu, na umetniškem sejmu Viennacontemporary na Dunaju, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Galeriji P74, Galeriji ŠKUC, Galeriji DobraVaga in Galeriji Fotografija, ki jo tudi zastopa. Avtorica v svoji umetniški praksi združuje raziskovalni pristop in igrivo interpretacijo, navdih pa črpa iz otroških spominov, okolja, kjer je odraščala, in družinskih arhivov. Njena barvita in pogosto humorna dela nagovarjajo gledalca k igrivejšem dojemanju fotografskega medija. Zastopa jo slovenska Galerija Fotografija, preko katere se tudi uveljavlja v mednarodnem prostoru.

 lucijarosc.com

 

 

 

Jurij Kodrun, dipl. fotograf

Jurij_Kodrun

 

Jurij Kodrun je mednarodno uveljavljeni fotograf, ki se že vrsto let poklicno ukvarja s športno fotografijo. Študij fotografije na VIST je uspešno zaključil leta 2018. Za Getty Images fotografira tekme Lige Evropa (kot fotograf angleškega kluba Tottenham), evropska prvenstva v nogometu do 21 let, evropska prvenstva do 21 let v atletiki, svetovna prvenstva v biatlonu, smučarskih skokih ter alpskem smučanju in snowboardu. Za ISU (mednarodno drsalno zvezo) fotografira mladinska svetovna prvenstva v umetnostnem ter hitrostnem drsanju. Kariero je začel že med študijem na VIST z delom za znano agencijo Aleš Fevžer, kjer je začel redno pokrivati športne dogodke. Delal je kot uradni fotograf NK Rudar Velenje, RK Gorenje Velenje in KK Sixt Primorska. Med leti 2018 in 2021 je redno služboval kot fotograf za Ekipo SN, edini športni časopis v Sloveniji. Je tudi finalist World Sports Photography 2022.

instagram.com/jurijkodrun

 

 

Nina Žnideršič, dipl. fotografinja

Nina Znidersic 1

 

Nina Žnideršič je priznana modna fotografinja, ki se ukvarja tudi s produktno in arhitekturno fotografijo. Objavlja v največjih modnih in »lifestyle« revijah pri nas in v tujini. Široka paleta njenih naročnikov in referenc vključuje znamke kot so: Biodroga, Welleda, Villa Fabiani, ANIMA Collection, Simčič Wines, MANA, Hervis, Bloomlite, Rutarm, Morro Sartoriale, Intercontinental Slovenija, Eventim, ELEGANT Magazine, VOGUE Magazine, Opium Red Magazine, Picton Magazine, SHUBA Magazine, Edith Magazine, HORIZONT Magazine, IMIRAGE Magazine, idr. Za svoje delo je prejela mnoge nagrade, priznanja in sodelovanja, kot so: FOTOGRAF LETA 2021 (portret), 3 mesto na Female World 2021 SSS, URBAN Photo Award 2021, Rovinj Photo Days, 2018, 3. mesto na Rovinj Photo Days, 2017…

fashionnina.com

 

 

 

 

Jure Horvat, dipl. fotograf

Jure Horvat 1

 

Jure Horvat se od študija fotografije na VIST (2020) dalje ukvarja z razvejanim področjem kreativne fotografije, vključujoč naročniško, komercialno, portretno in režirano fotografijo. Svoja znanja iz studijske in komercialne fotografije skuša prenesti tudi na študente Oddelka za fotografijo VIST, kjer že vrsto let deluje kot strokovni sodelavec. Trenutno dela na projektih z večjimi ekipami fotografov, kot so Branko Čeak, Domen Pal, Domen Grögl, Jože Maček in drugi. Njegov impresivni portfelj naročnikov zaobsega blagovne znamke kot so: Adria mobil, Marmor Hotavlje, Medicop, Seascape idr. Svoje zanimanje usmerja v studijsko produktno in portretno fotografijo, najraje pa se preizkuša v režirani fotografiji.

jurehorvat.com


VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

BIC/SWIFT koda: BFKKSI22

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si