Prijava na informativni dan za študij kozmetike 1. in 2. stopnje

Pridružite se nam na informativnem dnevu za študija kozmetike 1. in 2. stopnje, ki bodo 20.6. ob 17h na daljavo. Prosimo, da se za udeležbo prijavite.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Obiščete pa nas lahko tudi na individualnem informativnem dnevu. Prijava na individualni informativni dan

OBV_DSC_3328_1.jpgObvladaj kozmetiko na najvišji ravni

Na VIST že od l. 2008 edini v Sloveniji izvajamo dodiplomski in od l. 2012 tudi magistrski študij kozmetike, od l. 2021 tudi študij podologije. Študija kozmetike odražata potrebe trga, visoka pričakovanja uporabnikov in hiter napredek kozmetične znanosti ter zapolnjujeta vrzel med dermatologijo in kozmetiko. 

Kakovost in širina študijev omogočata zelo dobro zaposljivost

Naše diplomantke, pa tudi že študentke višjih letnikov, se s svojim znanjem uspešno uveljavljajo tako v Sloveniji kot v tujini na različnih področjih kozmetike in velnesa. Delajo v najuglednejših kozmetičnih salonih, dermatoloških in dermatološko-estetskih ambulantah, v velnes centrih, v svetu mode, gledališča in filma, pri proizvodnji in prodaji kozmetičnih izdelkov in naprav, vodijo svoja podjetja, kozmetične salone in velnes centre, ukvarjajo se z raziskavami, razvojem in trženjem, poučujejo na srednjih, višjih in visokih šolah, prevzemajo vodstvena in vodilna mesta v večjih firmah; pomembno dopolnjujejo zdravstvene in druge time; so izumiteljice in inovatorke… 


oster rob 108 11

Študentom so na razpolago številne aparature in izdelki

Na šoli razpolagamo z 10 praktikumi za nego obraza in telesa, masažo, pedikuro, manikuro, ličenje, instrumentalno diagnostiko stanja kože ter 2 laboratorijema za kozmetologijo, aromaterapijo in mikrobiologijo, fotografskim studiem, računalniško učilnico ter predavalnicami različnih velikosti.

Študentkam in študentom je na voljo preko 80 raznovrstnih aparatur ter preko 700 raznovrstnih profesionalnih kozmetičnih izdelkov različnih proizvajalcev.

Praktično delo poteka v manjših skupinah, kar omogoča pristen stik z mentorji in predavatelji ter učinkovit prenos teoretičnih znanj v praktično delo in praktično preizkušanje naučenega.


Studio2Študij Kozmetike 1. stopnje

Dodiplomski študij s poglobljenimi znanji pokriva širše področje kozmetike in velnesa – od kozmetične nege obraza in telesa, izdelave kozmetičnih izdelkov, spremljanja stanja kože z instrumenti za kozmetično diagnostiko, pedikure, manikure, velnesa, vključno z aromaterapijo in različnimi masažnimi tehnikami, ličenja in maskerstva do kozmetične regulative in podjetništva. Možna je tudi usmeritev v podologijo.

S teh področij so mogoči tudi delni študiji – izpopolnjevanja v modulih.

Dodiplomski študij kozmetike (1. stopnja) traja tri leta in obsega 180 kreditnih točk (ECTS), izvaja se kot redni in izredni študij.

Po končanem študiju pridobite pridobite 7. raven izobrazbe in naziv
DIPLOMIRANA KOZMETIČARKA (VS) / DIPLOMIRANI KOZMETIK (VS).

 

 

oster rob 108 11


Magistrski študij kozmetike

Magistrski študij kozmetike usposablja za izvajanje specialnih, kompleksnih in naprednih postopkov nemedicinske obravnave problematik obraza in telesa v specializiranih kozmetičnih salonih ali v timih z dermatologi in kirurgi ter za raziskovalno-razvojno delo na tem področju.

Študij je nadaljevanje študija Kozmetika 1. stopnje, vanj pa se je pod določenimi pogoji mogoče vpisati tudi po končanem drugem visokošolskem oz. univerzitetnem študiju s področja kozmetike, medicine, zdravstva, fizioterapije, naravoslovja, velnesa, športa.

Magistrski študij kozmetike (2. stopnja) traja dve leti in obsega 120 kreditnih točk (ECTS), izvajamo redni in izredni študij.

Po končanem študiju pridobite 8. raven izobrazbe in naziv MAGISTRICA / MAGISTER KOZMETIKE.

 


Studio2

Prednosti študija pri nas

 • Edina visokošolska študija kozmetike 1. in 2. stopnje v Sloveniji. 
 • Sodobna, mednarodno primerljiva, praktično usmerjena študija z veliko izbirnostjo predmetov/področij.
 • V njih pridobite pridobite daleč največ teoretičnega in praktičnega znanja pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov iz prakse
 • Študij 1. stopnje pokriva širše področje kozmetike in velnesa na dodiplomskem nivoju.
 • Študij 2. stopnje se usmerja v zahtevno, posebno ter pred- in pooperativno kozmetično nego s poglobljenimi podpornimi znanji iz medicinskih osnov kozmetike, naprednih kozmetičnih izdelkov, naprav in postopkov, prehrane, obvladovanja stresa za celovito delo.
 • Kakovost in širina študijev omogočata diplomantkam in diplomantom dobro zaposljivost; visoko so cenjeni tako doma kot v tujini.
 • Odlično opremljeni praktikumi so na voljo študentom tudi za individualno delo; možnost sodelovanja v različnih projektih.

Izkoristite prednosti zgodnjega vpisa - zagotovite si nižjo šolnino ali plačilo na več obrokov!

Več o naših programih:

 

Zakaj sta visokošolska študija kozmetike 1. in 2. st. na VIST najboljša izbira?

 • Ker sta edina visokošolska študija kozmetike v Sloveniji!
 • Ker pri nas pridobite daleč največ znanja z različnih področij kozmetike in velnesa.
 • Ker imate pri nas daleč največ praktičnih vaj pod budnim očesom usposobljenih pedagogov.
 • Ker smo daleč najbolje opremljeni z aparaturami in profesionalnimi izdelki, delo pa poteka v 7 praktikumih za nego, masažo, pedikuro, manikuro. ličenje, analizo kože; fotostudiju, laboratorijih za kozmetologijo, aromaterapijo ...
 • Dodiplomski študij pokriva vsa področja kozmetike in praktičnega dela velnesa, omogoča veliko izbirnost predmetov/področij (kozmetična nega, pedikura in manikura, velnes, ličenje oz. maskiranje idr.)
 • Pridobite naziv Diplomirana kozmetičarka/Diplomiran kozmetik(VS) po končanem dodiplomskem študiju (7. raven izobrazbe).
 • Naše diplomantke delajo v najuglednejših kozmetičnih salonih, dermatoloških ambulantah, v dermato-estetskih ambulantah, v velnes centrih, v svetu mode, gledališča in filma, pri proizvodnji in prodaji kozmetičnih preparatov in naprav...
 • Študij lahko nadaljujete in znanja nadgrajujete na magistrskem študiju za naziv Magister/Magistrica kozmetike (8. raven izobrazbe).
 • Na magistrskem študiju pridobite dodatna, poglobljena in specialna znanja za načrtovanje in izvajanje visoko zahtevnih oz. najzahtevnejših, specialnih in kompleksnih postopkov kozmetične nege z naprednimi kozmetičnimi izdelki in napravami (kozmetična podpora pri bolezenskih stanjih kože, pred- in pooperativna kozmetična nega) za delo v timih z dermatologi, kirurgi itd.
 • Upoštevamo vaša predhodno pridobljena znanja, veščine in izkušnje.
 • Omogočamo tudi delni študij v akreditiranih modulih:
  Aromaterapija, Manikura in pedikura, Podjetništvo v kozmetiki, Refleksoterapija, Vizažistične tehnike in maskerstvo, Zdrav način življenja (Wellness)

Aktualno

Inštitut za kozmetiko

Specializirani smo za kvalitativno in kvantitativno in vivo vrednotenje parametrov kože, tako površine, epidermisa/stratum corneuma kot tudi dermisa, delno tudi subkutisa.

Več ...

Utrinki študija

Na šoli se vedno kaj zanimivega dogaja. Oglejte si utrinke študijev kozmetike 1. in 2. st., dogodkov in prostorov šole.

Več ...

Reference

Ukvarjamo se s številnimi zanimivimi tematikami s področja kože in vplivov nanjo, nege, pedikure, ličenja in maskiranja, velnesa ... Vabljeni k prebiranju naših znanstvenih objav, prispevkov v medijih ...

Več ...

Projekti in raziskave

Poleg izobraževalne dejavnosti se ukvarjamo z razvojem in raziskavami kože in vplivov nanjo. Izvajamo več raziskovalnih projektov, projekte za promocijo zdravja ter študentske projekte.

Več ...

Diplome

Prvi diplomanti so naš študij zaključili v l. 2010, leta 2016 smo obeležili 100. diplomo. Seznam vseh diplom programov kozmetika 1. in 2. st. najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Sodelavci

Vas zanima kdo smo VIST? Seznam pedagogov in drugih sodelavcev Oddelka za kozmetiko najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

BIC/SWIFT koda: BFKKSI22

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si