Delovna skupina za pedikuro, ki jo vodimo na VIST, je objavila Razpis za uvrstitev v javni seznam formalne usposobljenosti in izkušenj izvajalcev pedikerske dejavnosti (UIPD). 
Razpis je del aktivnosti Delovne skupine za pedikuro za ureditev področja pedikure in umeščanja področja pedikure v zdravstveni sistem.

Razpis je objavljen na naslednji povezavi >> Razpis za uvrstitev v javni seznam UIPD

Za uvrstitev v javni seznam formalne usposobljenosti in izkušenj izvajalcev pedikerske dejavnosti se prijavite tako, da:
- pošljete izpolnjeni in podpisani Obrazec* z dokazili na naslov:

Komisija DSP za uvrščanje – KDSPU
Visoka šola za storitve – VIST
Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva ul. 51a
1000 Ljubljana

- ter izpolnjeni obrazec tudi v elektronski obliki po e-pošti na:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., zadeva (obvezno): KDSPU – vloga izvajalca

*Obrazec pošljemo zainteresiranim po elektronski pošti; če ga želite prejeti, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (Zadeva: DSP – obrazec za izvajalce).

Prijave KDSPU zbira do izteka posameznega prijavnega roka, in sicer:
- 1. prijavni rok: 25. 9. 2019,
- 2. prijavni rok: 25. 1. 2020
- 3. in nadaljnji prijavni roki: 25. dan zadnjega meseca četrtletja.

O uvrstitvi bo odločala Komisija za uvrščanje v seznama formalne usposobljenosti izvajalcev in ustreznosti nosilcev pedikerske dejavnosti (ali kratko Komisija DSP za uvrščanje - KDSPU) na podlagi prošnje in dokazil.

Za več informacij vabljeni k ogledu razpisa >> Razpis za uvrstitev v javni seznam UIPD

 

Delovna skupina za pedikuro (DSP) je bila ustanovljena novembra 2017 in deluje ob podpori Koordinativne skupine za obvladovanje diabetesa pri Ministrstvu za zdravje (MZ). Doslej je na predlog svoje Ožje delovne skupine za pedikuro (ODSP) pripravila predlog klasifikacije tipov pedikure (predlog, ki je bil poslan v formalizacijo na MZ je dostopen na https://vist.si/novica-kozmetika/dsp-objavila-predlog-klasifikacije-pedikure-po-tipih ter koncept javnih seznamov:
1. formalne usposobljenosti in izkušenj izvajalcev pedikure (fizičnih oseb) ter
2. ustreznosti nosilcev pedikerske dejavnosti (pravnih oseb).

Namen prvega je zagotoviti javno dostopne podatke o formalni usposobljenosti izvajalcev ter njihovih dodatnih usposabljanjih in delovnih izkušnjah, da bi s tem omogočili izbiro izvajalcev tako strankam kot zdravstvenemu osebju, ki bi usmerjalo paciente k pedikerjem, na osnovi konkretnih verodostojnih podatkov. Analogen je namen seznama ustreznih nosilcev dejavnosti, ki se lahko uvrstijo na seznam, če zaposlujejo vsaj enega izvajalca s seznama izvajalcev ter izpolnjujejo druge pogoje, ki zagotavljajo zadostno kakovost dejavnosti. Razpis za seznam nosilcev pedikerske dejavnosti bo objavljen predvidoma pomladi 2020 oz. ko bo v seznam izvajalcev vpisanih dovolj izvajalcev.

Seznama bosta objavljena na spletu in dostopna neposredno ter s povezavami z različnih spletnih strani, predvidoma z VIST, Centrov za krepitev zdravja, Zveze društev diabetikov in vseh drugih, ki se bodo vključili v promocijo kakovosti pedikerske dejavnosti.

DSP deluje javno, članstvo pa je brezplačno in odprto za vse zainteresirane – za prijavo za sodelovanje v skupini ali samo prejemanje informacij v zvezi z delovanjem DSP in aktivnostmi na področju urejanja pedikure lahko pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (pod Zadeva navedite: DSP ali Delovna skupina za pedikuro)

Aktualno

Inštitut za kozmetiko

Specializirani smo za kvalitativno in kvantitativno in vivo vrednotenje parametrov kože, tako površine, epidermisa/stratum corneuma kot tudi dermisa, delno tudi subkutisa.

Več ...

Utrinki študija

Na šoli se vedno kaj zanimivega dogaja. Oglejte si utrinke študijev kozmetike 1. in 2. st., dogodkov in prostorov šole.

Več ...

Reference

Ukvarjamo se s številnimi zanimivimi tematikami s področja kože in vplivov nanjo, nege, pedikure, ličenja in maskiranja, velnesa ... Vabljeni k prebiranju naših znanstvenih objav, prispevkov v medijih ...

Več ...

Projekti in raziskave

Poleg izobraževalne dejavnosti se ukvarjamo z razvojem in raziskavami kože in vplivov nanjo. Izvajamo več raziskovalnih projektov, projekte za promocijo zdravja ter študentske projekte.

Več ...

Diplome

Prvi diplomanti so naš študij zaključili v l. 2010, leta 2016 smo obeležili 100. diplomo. Seznam vseh diplom programov kozmetika 1. in 2. st. najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Sodelavci

Vas zanima kdo smo VIST? Seznam pedagogov in drugih sodelavcev Oddelka za kozmetiko najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Aktualno

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si