Delovna skupina za pedikuro (DSP)

S podporo MZ RS (Koordinativne skupine za obvladovanje diabetesa) vodimo aktivnosti za ureditev področja pedikure in vključitev pedikure v zdravstveni sistem oskrbe diabetikov.

Delovno skupino za pedikuro (DSP) smo ustanovili novembra l. 2017 na pobudo nosilcev in izvajalcev pedikerske dejavnosti z namenom ureditve področja pedikure nasploh in vključitev pedikure v zdravstveni sistem oskrbe oseb z diabetesom in drugih bolnikov z analognimi težavami nog, s tem pa povečati kakovost, učinkovitost in obseg kakovostne nege in oskrbe njihovih nog in storitev pedikerskih storitev nasploh. 

Zadali smo si naslednje naloge oz. cilje:

  • Pripraviti klasifikacijo pedikure po tipih (>>predlog poslan Ministrstvu za zdravje)
  • Uvesti javni seznam - uniformirani zapis formalne (v nadaljevanju pa tudi dejanske/preverjene) usposobljenosti in izkušenj izvajalcev >> NOVO! Razpis za uvrstitev na seznam
  • Uvesti javni seznam - uniformirani zapis ustreznosti nosilcev dejavnosti
  • Vzpostaviti vključevanje oz. povezovanje z zdravstvenim sistemom:
    - z usmerjanjem iz zdravstvenega sistema k izvajalcem oz. nosilcem na seznamu
    - z usmerjanjem v zdravstveni sistem

Mnenje DSP je, da bi s tem vzpostavili samoregulacijo področja, ki bi vodila do višanja usposobljenosti izvajalcev in urejenosti nosilcev dejavnosti, višanju kakovosti tovrstnih storitev ter s tem prepoznavnosti in uveljavljenosti tega strokovnega področja, kar vse je velikega pomena z vidika javnega zdravja. 

DSP se sestaja po potrebi. Oblikuje, obravnava in potrjuje predloge in stališča. Delovno telo DSP je Ožja delovna skupina za pedikuro (ODSP). Deluje javno, transparentno, z iskanjem konsenza. 

K delovanju v DSP in ODSP želimo pritegniti čim več različnih deležnikov – zainteresiranih za ureditev tega področja ter s tem dvig kvalitete pedikerskih storitev in varnosti uporabnikov le-teh. Zato vabimo vse zainteresirane, da interes za sodelovanje in/ali prejemanje informacij v zvezi s tem sporočijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (v Zadevi navedite: DSP ali Delovna skupina za pedikuro).

Na osnovi predloga klasifikacije pedikure po tipih smo na pobudo Ministrstva za zdravje skupaj s Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni UKC Ljubljana pripravili še dopolnjeni predlog klasifikacije ter potrebnih kompetenc za izvajanje pedikersko-podoloških obravnav nog glede na zdravstveno stanje obravnavancev, s podrobno opredelitvijo teh kompetenc pa se trenutno ukvarjamo v okviru posebne strokovne skupine skupaj s predstavniki  UKC Ljubljana ter Medicinske in Zdravstvene fakultete.

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

BIC/SWIFT koda: BFKKSI22

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si