Študentski projekti Po kreativni poti do znanja

V okviru projektov Po kreativni poti do znanja smo Izvedli smo študentski projekt Razvoj in produkcija kreativnega okolja za namene vizualnega komuniciranja pomena zdrave prehrane. Partnerja pri projektu sta bila podjetje 3D Viz d.o.o. in Inštitut za nutricionistiko, cilj projekta pa je priprava slikovnih in video materialov za promocijo zdravih živil in prehrane. Pri projektu so sodelovali študentje fotografije, kozmetike ter prehrane (UL Biotehniška fakulteta). Projekt je sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2018

Izvedli smo študentska projekta za družbeno korist Vrednotenje sestave in kakovosti predpakiranih živil v Sloveniji in Izgradnja baze o sestavi živil za podporo potrošnikom za zdrave prehranske izbire ter podporo zdravju kože in sicer kot projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem. VIST je projekta izvedel v sodelovanju z Inštitutom za nutricionistiko. Pri projektih so sodelovali študentje VIST, UL BF in ALUO in sicer kozmetike (1. st.), živilstva in prehrane (1. st.) ter prehrane (2. st.), fotografije (1.st.), oblikovanja vizualnih komunikacij (2. st.). VIST projekt izvaja v sodelovanju z Inštitutom za nutricionistiko.

Projekta so sofinancirali Republika Slovenija, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Po kreativni poti do znanja 2016/2017

Marec 2017

VIST je na razpisu Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije za projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju pridobil financiranje projekta, katerega cilj je razvoj kreativnih predstavitvenih materialov za usmerjeno promocijo velnesa kot del turističnih programov.

V projekt je bilo vključenih deset študentov kozmetike 1. in 2. stopnje, fotografije 2. stopnje, grafičnega oblikovanja 1. in 2. stopnje.

VIST je projekt izvedel v sodelovanju s partnerskim podjetjem Mison d.o.o. ter Zavodom AI. Naložbo/projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Projekti "Po kreativni poti do praktičnega znanja" v 2015

Marec 2015

VIST je na razpisu Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije pridobil financiranje treh projektov v okviru programa "Po kreativni poti do praktičnega znanja".  V projekte so vključeni tako študentje kozmetike kot fotografije, saj je poudarek na vključevanju študentov v realne naloge za partnerje iz gospodarskega in družbenega okolja.

1. Projekt: Razvoj inovativnih potovalnih produktov z vključevanjem naravne in kulturne dediščine Slovenije za tujce

V projekt je vključenih pet študentk in študentov fotografije ter ena študentka kozmetike.

VIST projekt izvaja v sodelovanju s partnerskim podjetjem Liberty International d.o.o. ter partnerjem iz druge organizacije Arnetom Hodaličem – fotografom in pedagogom v kulturi.

2. Projekt: Priprave strokovnih osnov za izvedbo klinične raziskave vplivov prehranskega dopolnila na kožo

V projekt je vključenih pet študentk kozmetike ter en študent fotografije.

VIST projekt izvaja v sodelovanju s partnerskim podjetjem Valens Int Proizvodnja in trženje d.o.o. ter partnerjem iz druge organizacije, Inštitutom za nutricionistiko.

3. Projekt: Razvoj komunikacijskih in predstavitvenih sposobnosti študentov skozi načrtovanje uporabniške izkušnje spletnega mesta s specifičnega področja

V projekt so vključene štiri študentke kozmetike ter en študent in ena študentka fotografije.

VIST projekt izvaja v sodelovanju s partnerskim podjetjem 3D-VIZ, interaktivne in internetne rešitve, d.o.o. ter partnerjem iz druge organizacije, Zavodom za izobraževanje in razvoj AI – Akademija za inovativnost.

Projekte so sofinancirali Republika Slovenija, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

MIZS slo Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in stipendije nalozba v vaso prihodnost operacijo delno financira eu

Aktualno

Inštitut za kozmetiko

Specializirani smo za kvalitativno in kvantitativno in vivo vrednotenje parametrov kože, tako površine, epidermisa/stratum corneuma kot tudi dermisa, delno tudi subkutisa.

Več ...

Utrinki študija

Na šoli se vedno kaj zanimivega dogaja. Oglejte si utrinke študijev kozmetike 1. in 2. st., dogodkov in prostorov šole.

Več ...

Reference

Ukvarjamo se s številnimi zanimivimi tematikami s področja kože in vplivov nanjo, nege, pedikure, ličenja in maskiranja, velnesa ... Vabljeni k prebiranju naših znanstvenih objav, prispevkov v medijih ...

Več ...

Projekti in raziskave

Poleg izobraževalne dejavnosti se ukvarjamo z razvojem in raziskavami kože in vplivov nanjo. Izvajamo več raziskovalnih projektov, projekte za promocijo zdravja ter študentske projekte.

Več ...

Diplome

Prvi diplomanti so naš študij zaključili v l. 2010, leta 2016 smo obeležili 100. diplomo. Seznam vseh diplom programov kozmetika 1. in 2. st. najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Sodelavci

Vas zanima kdo smo VIST? Seznam pedagogov in drugih sodelavcev Oddelka za kozmetiko najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Sponzorji

Visoka šola za storitve

Visoka šola za storitve
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865 

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 51a
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

YTubeFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si