Vabimo vas k sodelovanju pri Študentskih inovativnih projektov za družbeno korist (ŠIPK):
- Nadaljnji razvoj strokovnih osnov za urejanje področja oskrbe nog ter preventive, s poudarkom na diabetikih (Projekt 1)
(v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Revita)
- Nadgradnja baze o sestavi predpakiranih živil za podporo potrošnikom (Projekt 2)
(v sodelovanju z Inštitutom za nutricionistiko)
K sodelovanju pri projektu 1 vabimo študente kozmetike (1. in 2. st., VIST), fotografije (1.st., VIST), medicine (1.st., UL MF) in prehrane (2. st., UL BF).
K sodelovanju pri projektu 2 vabimo študente kozmetike (1. st., VIST), živilstva in prehrane (1.st., UL BF) in prehrane (2. st., UL BF).
Projekta trajata 4 mesece in ju bomo izvajali od marca do vključno junija 2020. Za vsakega študenta je predvideno ca. 160 ur dela na projektu, plačilo 9 eur bruto/uro, kar znaša za študente do 26. leta starosti 5,38 EUR neto. Plačilo je predvideno po zaključku projekta. Projekta sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
VLOGA ŠTUDENTOV V PROJEKTIH:
- Projekt: dopolnitev zasnove kataloga sprememb nog in konceptov obravnave; zasnova obrazca za zbiranje podatkov o nosilcih pedikerske dejavnosti z namenom uvrščanja na javni seznam ustreznosti nosilcev dejavnosti (npr. salonov) za izvajanje le-te ter priprava koncepta spletne platforme za to; popis sestave dodatnih tipičnih predpakiranih živil z vidika uporabnosti za osebe z diabetesom.
- Projekt: Nov popis predpakiranih živil v Sloveniji, s katerim se bo dopolnila in posodobila že vzpostavljena podatkovna baza predpakiranih živil v Sloveniji, s katero upravlja Inštitut za nutricionistiko (NUTRIS). Študentje živilstva in prehrane, prehrane ter kozmetike, ki tekom študija pridobijo potrebna znanja o hranilih, bodo dopolnjevali bazo, pri delu bodo uporabljali ustrezno infrastrukturo inštituta ter spletno aplikacijo CLAS, s katero razpolaga.
POGOJI: status študenta, brez redne zaposlitve, pripravljenost za delo, ustrezna študijska smer
KRITERIJI ZA IZBOR:
- Ustrezna študijska smer/program glede na vsebine posameznega projekta
- Projekt 1: Kozmetika (1. in 2. st., VIST), Fotografija(1.st., VIST), Medicina (1.st., UL MF), Prehrana (2. st., UL BF).
- Projekt 2: Kozmetika (1. st., VIST), Živilstvo in prehrana (1.st., UL BF), Prehrana (2. st., UL BF).
- Dosedanje vključevanje v delo na šoli ob študiju
- Število točk glede na točkovanje
Točkovanje:
- letnik: 1. letnik -1 tč; 2. letnik - 3 tč; 3. letnik, absolvent - 4 tč; magisterij 1. in 2. letnik - 6 tč, absolvent - 7 tč
- povprečna ocena nad 8,0 - 3 tč, nad 9,0 - 5 tč
- pripravljenost in usposobljenost za delo ter odgovornost: do 10 tč
- dodatne točke za 1. projekt (študentke kozmetike): opravljen predmet Pedikura in manikura II – 2 tč
V projektih lahko sodelujejo tudi študentje, ki so v preteklosti že sodelovali pri projektih PKP ali ŠIPK ali trenutno sodelujejo v projektih PKP. V takem primeru, navedite, pri katerem projektu ste sodelovali/sodelujete.
PRIJAVE:
Prijave pošljite najkasneje do 19. 2. 2020 do 24. ure na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Kot zadevo navedite: ŠIPK2020-1 ali ŠIPK2020-2 ali ŠIPK2020-1/2 (glede na primarni interes: -1 za sodelovanje v 1. projektu, -2 za sodelovanje v 2. projektu, -1/2 v prvem ali drugem).
Rezultati izbora bodo objavljeni predvidoma 26. 2. 2020. Izbrani boste pozvani, da v 3 delovnih dnevih dostavite študentske napotnice. Uvodni sestanek je predviden 4. 3. 2020 ob 13.00 (lokacija bo sporočena naknadno).