Novo klet svetovno znane vinarske hiše Medot z Goriških brd krasi 24 avtorskih fotografij, ki jih je od novembra lani ustvarjalo 10 naših nadarjenih študentk in študentov fotografije v okviru fotografskega natečaja Trilogija – fotografski izziv penine Medot in VIST.

Na Domačiji Medot, kjer je družina Simčič že več kot dve stoletji tesno povezana z briško zemljo, so namreč pred kratkim slavnostno odprli prenovljeno vinsko klet. Za ta namen so nas Medot Wines v začetku študijskega leta povabili k izvedbi nagradnega fotografskega natečaja, ki bi z najboljšimi fotografijami osvežil in redefiniral vizualno podobo njihovih najprestižnejših penin. Odprtje nove, povečane in prenovljene kleti Medot ni prineslo le novih cistern, preš ali sodov, kot je to običaj. V hiši Medot se je vedno reklo, da je vino umetnina. Zato so otvoritev zasnovali na stičišču umetnosti in izbranih okusov – umetniški prispevek so prispevali naši študentje fotografije z razstavljenimi fotografijami.

Reportaže s fotografijami iz natečaja so že bile objavljene v številnih, tudi tujih medijih, fotografije glavnega zmagovalca natečaja, to je Yeremie Pierre Noir, pa javnosti prikazujejo v novih Medot oglasih v različnih »lifestyle« revijah. Strokovno komisijo je prepričal s fotografijami treh moških modelov, ki kot trije vinarji - dedek, oče in sin - ustvarjajo zgodbo o Medotu.

Naš sodelavec za modno fotografijo in mentor v projektu Primož Lukežič, je o projektu trilogija povedal: ”Zelo vesel in počaščen sem, da je Medot izbral Oddelek za fotografijo VIST za sodelovanje in da se je prepustil ustvarjalnim značajem umetnikov brez kakršnegakoli poskusa vplivanja, da je dopustil popolno umetniško svobodo v izražanju, tudi drznost. To je redkost, saj naročniki običajno nastopajo s precej bolj uokvirjenimi pričakovanji. Zato so fotografije, ki so nastale, resnično smele in so za nekatere naše študente pomenile kar preboj v njihovem izražanju.”

Aktualno

Sodelavci

Vas zanima kdo smo VIST? Seznam pedagogov in drugih sodelavcev Oddelka za fotografijo najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Utrinki študija

Na šoli se vedno kaj zanimivega dogaja. Oglejte si utrinke študijev fotografije, dogodkov in prostorov šole.

Več ...

Diplome

Seznam vseh diplom programa fotografija najdete na spodnji povezavi.

Več ...

Aktualno

Sponzorji

VIST - Fakulteta za aplikativne vede / Faculty of applied sciences

VIST - Fakulteta za aplikativne vede
Cesta na Brdo 69
1000 Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: info@vist.si

DŠ: SI73023809
MŠ: 2288591000
TR: 3500 1000 1614 865

Politika zasebnosti

Oddelek za kozmetiko
Gerbičeva 53
Ljubljana

tel.: 01 283 17 00
fax: 01 283 17 01
e-mail: kozmetika@vist.si

instagramFB kozmetika

Oddelek za fotografijo
Litostrojska 44a
Ljubljana

tel.: 0590 12 509
gsm: 051 346 318
fax: 01 283 17 01
e-mail: fotografija@vist.si

Instagram FotografijaFB fotografija

Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si