Na Oddelku za kozmetiko izvajamo kar dva nova študentska projekta za družbeno korist (ŠIPK)
Tudi letos smo od Evropskega socialnega sklada in MIZŠ pridobili sofinanciranje študentskih inovativnih projektov za družbeno korist (ŠIPK), tako da sta v polnem teku izvajanje projektov, v katerih sodeluje 20 študentk in študentov kozmetike, fotografije, medicine, živilstva in prehrane. Projekta sta dva, in sicer:
- Nadaljnji razvoj strokovnih osnov za urejanje področja oskrbe nog ter preventive, s poudarkom na diabetikih
- Nadgradnja baze o sestavi predpakiranih živil za podporo potrošnikom
Cilji prvega so predvsem dopolnitev zasnove kataloga sprememb nog in konceptov obravnave; priprava osnov za uvedbo seznama in podatkov o ustreznih nosilcih pedikerske dejavnosti ter dopolnitev popisa in analiza sestave predpakiranih živil z vidika uporabnosti za osebe z diabetesom. Poteka v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Revita. V času zdravstvene krize je delo potekalo na daljavo, tako da bo projekt zaključen konec junija.
Drugi, katerega izvedba se bo nekoliko podaljšala zaradi omejitev v času zdravstvene krize, pa je osredotočen na dopolnjevanje in posodobitev že vzpostavljene podatkovne baze predpakiranih živil v Sloveniji, s katero upravlja Inštitut za nutricionistiko. Baza je osnova nacionalnega portala Veš, kaj ješ.
https://vist.si/hr/novica-kozmetika/na-oddelku-za-kozmetiko-izvajamo-kar-dva-nova-studentska-projekta-za-druzbeno-korist-sipk#sigProId590ced528a