Visoka šola za storitve > 6. Festival kozmetike in velnesa

Strokovno, pestro in zanimivo na 6. Festivalu kozmetike in velnesa
 


V soboto, 10. septembra je bil v Ljubljani že 6. Festival kozmetike in velnesa, ki je vsakoletni osrednji strokovni dogodek na tem področju. Osrednji del festivala so bila strokovna predavanja, ki so jih dopolnjevala dogajanja na razstavnih prostorih 15 razstavljavcev s prikazi različnih kozmetičnih postopkov, izdelkov in aparatur ter Sončni kotiček, v katerem so analizirali poškodbe kože obiskovalk in obiskovalcev zaradi izpostavljenosti soncu čez poletje.

Sončni kotiček in vsa predavanja so izvedle diplomantke in študentke visokošolskega študija kozmetike 1. stopnje ali magistrskega študija kozmetike na Oddelku za kozmetiko Visoki šoli za storitve (VIST). Festival je tako ne le osrednji strokovni dogodek na tem področju v Sloveniji, temveč tudi edinstvena priložnost za diplomantke in študentke, da javno pokažejo rezultate svojega raziskovalnega in ustvarjalnega dela.
>> več fotografij na FB
>> program festivala
Tematska raznolikost predavanj je bila očitna že iz uvodnih dveh. Prvo je bilo o »velikem zahtevnem svetu make-upa«, kot ga vidi »make-up artistka« v slovitem prestižnem Harrodsu v Londonu, edina Slovenka, diplomirana kozmetičarka Sabina Gatej, zaposlena v MAC-u, vodilni firmi za dekorativno kozmetiko na svetu.


Drugo predavanje z naslovom Pospeševanje regeneracije kože s pomočjo ultrazvoka različnih frekvenc in nastavitev je izvedla Tina Pogačnik, diplomirana kozmetičarka, ki bo predvidoma kmalu postala tretja magistrica kozmetike v Sloveniji. V predavanju je poglobljeno pokazala, kako zelo kompleksna je uporaba oz. so učinki in stranski učinki ultrazvoka na kožo glede na vrsto parametrov, česar se kozmetičarke pogosto ne zavedajo dovolj.


Maja Ložar je predstavila izsledke raziskave primerjave učinkov klasične masaže in masaže z zeliščnimi snopki z uporabo posebne aparature za konstantno segrevanje snopkov. Raziskavo je za nemško firmo Haslauer izvedla v okviru priprave diplomske naloge, ki jo bo zagovarjala v kratkem.


Na vprašanje, ali lahko z obrazno jogo izboljšamo stanje gub je v svojem predavanju odgovarjala diplomirana kozmetičarka in razkrila rezultate njene raziskave, da obrazna joga sicer lahko krepi posamezne mišice obraza, a na zmanjševanje nekaterih tipov gub nima bistvenega vpliva, zlasti mimične pa lahko celo poslabša.


V predavanju z naslovom Stanje stopal pri sladkornih bolnikih, preventiva in nega je diplomirana kozmetičarka Tina Pantelič opozorila na presenetljive rezultate njene raziskave v okviru diplomske naloge, da velika večina od 30 diabetičnih bolnikov, starih nad 65 let, ki jih je obravnavala, ne skrbi ustrezno za svoja stopala, kar lahko vodi do hitrejšega pojavljanja resnih zdravstvenih problemov na stopalih. Zato je promocija skrbi za ustrezno redno nego stopal velik izziv in priložnost tako za zdravstvo kot za dobro usposobljene kozmetičarke-pedikerke in velikega pomena za javno zdravje.


Diplomirani kozmetičarki Tina Horvat in Špela Slatnar sta prikazali spodbudne rezultate raziskave vpliva refleksoconske masaže stopal ter masaže z individualno pripravljenimi mešanicami eteričnih olj na simptome menopavze. Izpostavili sta zlasti izrazite učinke lajšanja nespečnosti in navalov vročine.


Za barvit zaključek predavanj je poskrbela diplomirana kozmetičarka Marja Horvat s prikazom ličenja oči nekoč in danes ter uporabe stilov ličenja iz različnih zgodovinskih obdobij v današnjem času.

Ves čas so bile za popestritev dogajanja obiskovalcem na voljo različne druge kratke kozmetične storitve, kozmetični nasveti, pogovori s proizvajalci/uvozniki kozmetičnih aparatur in izdelkov... Letos se je namreč festivala udeležilo kar 15 razstavljavcev, ki so izvedli zanimive predstavitve ter tudi izvajali storitve, nekatere pa so (poleg Sončnega kotička) izvedle tudi študentke kozmetike na VIST.

V Sončnem kotičku smo za obiskovalce izvajali popoletno analizo stanja oz. poškodb kože zaradi izpostavljenosti soncu. Sončni kotiček je del projekta Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo, ki ga VIST izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS. Tokrat smo izvedli meritve parametrov kože kar 70 udeležencem.


Svoje produkte in storitve so predstavili PharmaSwiss (kozmetika Dr. Grandel), Iskra Medical (kozmetične aparature in oprema), Kozmetika Afrodita (novosti kozmetike Afrodita in Afrodita Professional, svetovanje), Kozmetika Be AIKON, Linea kozmetika (kozmetika Casmara), Zepter Slovenica (svetlobne terapije – bioptron), Valens Int. (prehranska dopolnila Q10 Quvital, Imunofit, Vitamin D…), ART-PE (kozmetične aparature in izdelki), Avela (kozmetika AlterSkin), Kremca (magnetna terapija, kriolipoliza), Akademija elitne kozmetike (LuxLash, Crystal Nails), Medisanus (aromaterapija, aroma razpršilci), Dakina Group – Desant (CoolLifting, kozmetika dr. Schrammek), Studio lepote Monique (specialna manikura). Predstavila sta se tudi medijska sponzorja Dermanova ter Kremca.net.

Prihodnje leto bo 7. Festival kozmetike in velnesa 16. septembra 2017. Vabljeni!

Fotografije: Anže Grabeljšek, dipl. foto.
 

 

Sončni kotiček in predavanje Sonce, solariji in fotostaranje sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo.

Utrinki s 5. Festivala kozmetike in velnesa >> več

Ali lahko varno porjavimo? VIST v oddaji Ugriznimo znanost >> več

Naše študentke in diplomantke se uspešno zaposljujejo
>> več

Raziskave vplivov kozmetike in postopkov za naročnike
>> več

Fotogalerije
Utrinki študijev Kozmetike >> ogled

Pridružite se nam

Sponzorji:

Medijska sponzorja:


 

Copyright © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 19.09.2016