Visoka šola za storitve > Oddelek za kozmetiko > Sončni dan na VIST

SONČNI DAN NA VIST

22.6.2018, 9h-19h

Lokacija:
Visoka šola za storitve, Oddelek za kozmetiko, Tržaška cesta 32 (2. nadstropje), Ljubljana

Sonce je vir življenja, ki ima številne pozitivne lastnosti na človeško kožo in organizem. Ob premišljenem izpostavljanju sončni svetlobi oz. UV žarkom se v koži tvori vitamin D, zmanjšuje se tveganje za nastanek depresije, blagodejno deluje na krvni obtok in pripomore k dobremu počutju.

A prekomerno izpostavljanje soncu in solarijem in s tem UV žarkom lahko povzroči akutne in kronične škodljive učinke na koži, očeh, imunskem sistemu. UV sevanje na koži povzroča sončne opekline, prezgodnje staranje, fotoalergične in fototoksične reakcije ter je glavni dejavnik tveganja za razvoj vseh vrst kožnega raka.

Kronično izpostavljanje UV žarkom različnega izvora med drugim pomembno vpliva na stanje naše kože. UV sevanje povzroča okvare kolagena in elastina v usnjici, zato koža izgubi čvrstost, gube postanejo močneje izražene, koža je hrapava, zadebeljena in ima usnjen videz, pojavlja se neenakomerna pigmentiranost kože. UV sevanje lahko povzroča prekancerozna stanja ter različne oblike kožnega raka.

Vas zanima kakšne posledice je UV sevanje pustilo na vaši koži? Vabljeni na Sončni dan na VIST.

Na Sončnem dnevu bomo z meritvami in fotografiranji s posebnimi napravami preverili stanje vaše kože ter spremembe zaradi UV sevanja. Svetovali vam bomo glede nadaljnjega ravnanja, da bi kožo ohranili v čim boljšem stanju.

V ta namen bomo izvajali meritve elastičnosti, vlažnosti in barve kože, preverili stanje površine kože s pomočjo naprave VisioFace ter dermatoskopa, ki omogoča 200-kratno povečavo površine kože. Določili bomo vaš fototip, na podlagi le-tega svetovali glede obnašanja na soncu, ter ocenili stanje kolagena in elastina v globlji plasti kože - usnjici s pomočjo ultrazvoka.

Dogodek je del programa >>Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo, ki ga ob podpori Ministrstva za zdravje RS izvaja Oddelek za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST), partner v programu pa je tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Program se izvaja v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja za leta 2017, 2018, 2019.

Vabljeni! Za dogodek se je potrebno prijaviti.
 

PRIJAVE ZA ANALIZO KOŽE NA SONČNEM DNEVU


Za analizo kože na Sončnem dnevu so potrebne prijave preko spodnjega obrazca do 20.6.2018 preko
>>PRIJAVNEGA OBRAZCA

V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti, prosimo to čimprej sporočite na info@vist.si, da mesto odstopite drugemu. Za vsa vprašanja nas lahko kontaktirate na info@vist.si ali pokličete na 01 283 1700.
 

 

Sončni dan na VIST sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo.

Ali lahko varno porjavimo? VIST v oddaji Ugriznimo znanost >> več

Naše študentke in diplomantke se uspešno zaposljujejo
>> več

Fotogalerije
Utrinki študijev Kozmetike >> ogled

Pridružite se nam

     VIST Kozmetika
   vist_kozmetika

 

 

Copyright © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 18.06.2018