Visoka šola za storitve > Inštitut za kozmetiko > Študija vpliva sirupa s Q10 in kolagenom na kožo

 
Vabilo k sodelovanju v raziskavi
vpliva sirupa s koencimom Q10 in kolagenom na stanje kože

Vabimo vas k sodelovanju v študiji, ki jo izvajamo na Inštitutu za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST). Z raziskavo želimo ugotoviti, ali uživanje sirupa, ki vsebuje koencim Q10 z izboljšano vodotopnostjo ter kolagen izboljša stanje kože in omili vidne znake staranja v primerjavi s sirupom brez teh učinkovin (placebo).

K sodelovanju vabimo zdrave ženske stare 40-65 let.

V študiji žal ne morete sodelovati, če:
• ste noseči ali dojite;
• ste v zadnjih treh mesecih spremenili prehranske navade ali ste redno uživali prehranska dopolnila s koencimom Q10 ali drugimi antioksidanti, vitaminom A, vitaminom E, biotinom ali kolagen oz. druga beljakovinska prehranska dopolnila;
• ste veganka;
• uživate zdravila za zniževanje holesterola v krvi;
• ste v zadnjih treh mesecih spremenili rutino nege obraza;
• so vam opravili:
    - invazivne pomlajevalne tretmaje (npr. iglični valjčki, igelna mezoterapija, globoki/srednje globoki
      kemični pilingi) v zadnjih 6 mesecih,
    - neinvazivne pomlajevalne tretmaje (npr. radiofrekvenca, elektroterapija, ultrazvočna terapija) v 
       zadnjih dveh mesecih.

Prehranska dopolnila s Q10 in kolagenom so varna za uporabo, ustrezno regulirana in na tržišču dostopna že vrsto let. Pomembnih neželenih dogodkov povezanih z uživanjem raziskovanih proizvodov ne pričakujemo. Rezultati raziskave nam bodo dali pomembne informacije o vplivu Q10 in kolagena v vodni formulaciji na kožo.

Tekom študije boste 12 tednov vsakodnevno uživali 10 mL pripravka, sodelujoče boste naključno razdeljene v dve skupini: ena bo prejemala placebo (samo sirup), druga pa sirup s Q10 in kolagenom.

Za namene študije boste inštitut obiskali 3x:
• Na uvodnem terminu se bo raziskovalec pogovoril s vami in če ne bo zadržkov, tudi že ovrednotil stanje na koži obraza in opravil prve meritve. Merjenje je neinvazivno in brez stranskih učinkov.
• Termina za kontrolne meritve sta po 6. in 12. tednih uživanja pripravka

Za sodelovanje v študiji vam bomo povrnili stroške v višini 40 EUR in sicer v obliki darilnih bonov za eno večjih trgovskih verig. S sodelovanjem boste pridobili informacije o stanju vaše kože ter nasvete kako le-to ohranjati v čim boljšem stanju.

Pričetek študije je predviden 15.10.2018, prijave zbiramo do 10.10.2018.

Več informacij o študiji dobite na tej >> povezavi
 

PRIJAVE

 
Rok za prijavo: 10.10.2018

Prijavite se na
studije@vist.si, zadeva: Prijava za raziskavo

Po tem datumu vas bomo kontaktirali in povabili na razgovor, na katerem bomo naredili diagnozo kože, pogledali vaš zdravstveni status, se pogovorili o negi vaše kože ter o nadaljnjih korakih sodelovanja v raziskavi.

Kontakt za dodatna pojasnila:
Tina Pogačnik, mag. kozm.
E-mail: studije@vist.si
Telefon: 030 711 597

 
 
Copyright 2018 © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 28.09.2018