Visoka šola za storitve > Fotogalerija - kozmetika

Fotogalerija: Študentke kozmetike v mešalnici dišav
 

Študentke kozmetike na VIST so se preizkusile v mešanju dišav v okviru dogodka za poslovne partnerje v podjetju Parfummele iz Ormoža. Podjetje je za pomoč pri strokovnem delu dogodka k sodelovanju povabil tudi VIST.Študentke so v laboratorijih ob pomoči strokovnjakov podjetja usvajale prva znanja o mešanju dišav. Ugotovile so, da je delo zelo zanimivo, a tudi zahtevno, saj zahteva ne le dosti različnih znanj, temveč tudi mnogo ustvarjalnosti. Ob delu se je pokazalo, kako zahtevno je z mešanjem dišavnih komponent in eteričnih olj doseči željen vonj.
Za vse tri študentke – Majo Brunčič, Špelo Fajdiga in domačinko Antonijo Jurkovič - je bila to zelo zanimiva in zares prijetna izkušnja, enako pa je zatrdila tudi ekonomistka dr. Tanja Rajković, sodelavka VIST, ki se jim je pridružila pri delu. Vsaka je pripravila po eno dišavno mešanico, v kateri so poskušale sprostiti domišljijo, čustva in veselje do življenja. Poimenovale so jih Nostalgija poletja, Bananine sanje na vanilijevem oblačku, Spomin in Tropski gozd po popoldanski nevihti.

V strokovnem delu, ki je sledilo ogledu razvoja in proizvodnje ter kratkemu izletu po slikoviti ormoški občini, imela uvodno predavanje o kakovosti eteričnih oljih dr. Katja Žmitek, predavateljica na VIST. Sledilo je marketinško usmerjeno predavanje Mojce Čurin o vplivu vonjav na uspešnost prodaje različnih izdelkov. V premoru med obema predavanjema so študentke simpatično predstavile svoje dišavne mešanice, gostje pa so lahko s svojimi nosovi zaznavali rezultate njihovega dela. Čarobne vonjave so čudovito sprostile ozračje in ga napolnile z dodatno pozitivno energijo; dogodku so dišave dajale poseben – prijetno dišeč – pečat, kakršen sodi k dogodku podjetja, ki se ukvarja z dišavami.

 
Pridružite se nam

Copyright 2007 © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 15.05.2015