Visoka šola za storitve > 8. Festival kozmetike in velnesa

Pozitivna energija in obilica zanimivosti na
8. Festivalu kozmetike in velnesa
 


V soboto, 15. septembra sta Oddelek za kozmetiko in Inštitut za kozmetiko VIST – Visoke šole za storitve organizirala najprej 8. Festival kozmetike in velnesa, zvečer pa še svečano podelitev diplom diplomiranim kozmetičarkam in magistricam kozmetike, ki so zaključile študij kozmetike v zadnjem letu.

Festival je bil tudi tokrat poln zanimivega dogajanja. Jedro so bila odlična, praktično usmerjena strokovna predavanja specialista plastične in estetske kirurgije dr. med. Petra Zormana o možnostih in pasteh kirurških in manj invazivnih tehnik pomlajevanja, specialistke dermatovenerologije dr. med. Mirjam Rogl Butina o boleznih kože, raku in vlogi UV žarkov, mednarodno uveljavljene aromaterapevtke Melani Kovač o novih spoznanjih glede uporabe eteričnih olj ter inovativnem portalu o eteričnih oljih DropSmith, pa doc. dr. Anite Kušar o tem, kam po zanesljive informacije o hrani in prehrani ter portalu prehrana.si.

Sledila so predavanja treh diplomiranih kozmetičark, in sicer Julije Vranešič o trendih ličenja na družbenih omrežjih in realnosti, Tajde Božič o zakonodaji glede razvrščanja izdelkov med kozmetične, medicinske pripomočke ter živila ter Gaje Udovič o vrstah, vzrokih, preventivi in sanaciji ragad na stopalih. Temu, v pedikuro usmerjenemu predavanju, je sledil javni sestanek Delovne skupine za pedikuro (DSP), v katerem so prof. dr. Janko Žmitek ter dipl. kozmetičarki Anja Mitrović in Gaja Udovič predstavili rezultate aktivnosti za urejanje področja pedikure in umeščanja v zdravstveni sistem ter načrte na tem področju v naslednjem letu, med katerimi so najpomembnejši kategorizacija nivojev pedikure, vzpostavitev evidenc usposobljenosti izvajalcev in nosilcev dejavnosti, umeščanje v zdravstveni sitem ter vključitev pedikure v Nacionalni program za obvladovanje diabetesa v obdobju 2020-2030. K sodelovanju v DSP so povabili vse zainteresirane.

K zanimivosti festivala so pripomogli tudi razstavljavci s svojimi predstavitvami svoje ponudbe, prikazi, delavnicami, kot npr. delavnica atravmatskega čiščenja (HL Always active), delavnica Indigo Nails Lab s področja manikure, pa prikazi kozmetike Dr. Voss, dr. Grandel idr. Veliko zanimanja je vzbudila tudi Aromaterapevtska ustvarjalnica, pa Sončni kotiček, v katerem je elipa VIST z meritvami stanja kože ugotavljala poškodbe zaradi izpostavljanja soncu in še in še. Že sedaj VIST vabi, da si rezervirate soboto, 14. 9. 2019 za 9. Festival kozmetike in velnesa.

>> več fotografij na FB
>> program festivala


Festival sta tudi letos organizirala Oddelek za kozmetiko in Inštitut za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST). Osrednji del festivala so predstavljala tematsko različna in zanimiva strokovna predavanja, v katerih so bile predstavljene najnovejše ugotovitve s področja kozmetike in velnesa, med drugim tudi rezultati raziskav, opravljenih na Inštitutu za kozmetiko VIST, ter raziskav diplomantk obeh visokošolskih študijev kozmetike na VIST.Dr. med. Peter Zorman, specialist plastične in estetske kirurgije je izvedel zanimivo predavanje o možnostih in pasteh kirurških in manj invazivnih tehnik pomlajevanja.

Tudi na letošnjem festivalu je bila ena izmed pomembnih tematik vpliv UV žarkov na kožo, čemur je bilo posvečeno drugo uvodno predavanje. Specialistka dermatovenerologije dr. med. Mirjam Rogl Butina je predavala o boleznih kože, raku in vlogi UV žarkov. Opozorila je tudi na pomembno vlogo kozmetikov pri spodbujanju k preventivi.

Ves čas festivala pa je potekal tudi “Sončni kotiček”, v katerem so študentke dodiplomskega in magistrskega študija kozmetike na VIST analizirale poškodbe kože obiskovalk in obiskovalcev zaradi izpostavljenosti soncu, jim pojasnjevale in jim svetovale. Sončni kotiček sofinancira Ministrstvo za zdravje v okviru programa Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo.

Melani Kovač, sodelavka VIST za področje aromaterpije, nam je predstavila pomen pozanavnja sestave eteričnih olj za njihovo ustrezno uporabo ter novo razviti porta Dropsmith, ki je zelo uporabno orodje pri pripravi mešanic eteričnih olj. Njeno predavanje se je odlično dopolnjevalo z Aromaterapevtsko ustvarjalnico, ki sta jo med festivalom izvajali z Ester Fabiani, diplomirana kozmetičarka (VS), ki je študij  kozmetike na VIST zaključila z diplomo s področja aromaterapije.

Doc. dr. Anita Kušar nam je predstavila kako do verodostojnih informacij na področju hrane in prehrane ter predstavila portal Prehrana.si, ki ga ureja Inštitut za nutricionistiko v sodelovanju s partnerji s podporo Ministrstva za zdravje.

Predavanja treh diplomiranih kozmetičark, in sicer Julije Vranešič o trendih ličenja na družbenih omrežjih in realnosti, Tajde Božič o zakonodaji glede razvrščanja izdelkov med kozmetične, medicinske pripomočke ter živila ter Gaje Udovič o vrstah, vzrokih, preventivi in sanaciji ragad na stopalih. Temu, v pedikuro usmerjenemu predavanju, je sledil javni sestanek Delovne skupine za pedikuro (DSP), v katerem so prof. dr. Janko Žmitek ter dipl. kozmetičarki Anja Mitrović in Gaja Udovič predstavili rezultate aktivnosti za urejanje področja pedikure in umeščanja v zdravstveni sistem ter načrte na tem področju v naslednjem letu


            

Fotografije:Žiga Bulovič, VIST
 

 

Sončni kotiček in predavanje Bolezni kože in rak ter vloga UV sevanja sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo.

Utrinki s 7. Festivala kozmetike in velnesa >> več

Izvajamo program Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo >> več

Naše študentke in diplomantke se uspešno zaposljujejo
>> več

Raziskave vplivov kozmetike in postopkov za naročnike
>> več

Fotogalerije
Utrinki študijev Kozmetike >> ogled

Sledite nam:
     VIST Kozmetika
    vist_kozmetika
 

Sponzorji:

Medijski sponzorji:


 

Copyright © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 28.09.2018