Visoka šola za storitve > 5. Festival kozmetike in velnesa

Strokovno, pestro in zanimivo na 5. Festivalu kozmetike in velnesa
 


V soboto, 12.9.2015 je v Ljubljani potekal že tradicionalni, tokrat že 5. Festival kozmetike in velnesa v organizaciji Oddelka za kozmetiko in Inštituta za kozmetiko VIST – Visoke šole za storitve, pri izvedbi so sodelovale diplomantke in študentke kozmetike na VIST. Sodeč po zanimanju kot po številnih izredno pozitivnih odzivih se je festival ponovno potrdil kot osrednji dogodek na tem področju, VIST pa je tudi s tem še utrdil pozicijo osrednje izobraževalne in raziskovalne ustanove na tem področju v Sloveniji in v širšem okolju.Program je bil tudi letos pester in zanimiv: obsegal je strokovna predavanja, delavnice in prikaze ter različne kratke storitve in nasvete za obiskovalke in obiskovalce, predstavitve izdelkov ter opreme.


O srednja tema je bila letos problematika fotostaranja, o čemer je v uvodnem predavanju spregovorila dipl. kozmetičarka Petra Keršmanc (fotografija spodaj), praktične posledice sončenja na soncu ali v solarijih pa so na svoji koži lahko obiskovalci videli z meritvami s posebnimi aparaturami v Sončnem kotičku VIST. Ker te aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zdravje v okviru programa Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo, je po pozdravnem nagovoru dekana VIST uvodoma spregovorila predstavnica Ministrstva za zdravje dr. Marjeta Recek (fotografija zgoraj).Temu je sledilo zelo zanimivo predavanje, v katerem je doc. dr. Katja Žmitek predstavila novo naravno kozmetično učinkovino – izvleček iz lesa bele jelke (Belinal®, ki je plod skupnega raziskovalnega dela VIST, Fakultete za farmacijo ter podjetij Abies Labs in Alpe Pharma. V raziskavah, ki smo jih izvedli na VIST, smo ugotovili celo vrsto pozitivnih učinkov na kožo, kozmetični izdelki z Belinalom bodo za to kmalu na trgu.Tina Pogačnik, dipl. kozm. je predstavila učinke kombinacije neinvazivne igelne mezoterapije in ultrazvoka na kožo, zlasti na starajočo, tudi fotopoškodovano kožo, ki smo jih na VIST ugotovili z obsežno raziskavo z aparatom Ionto MESO sono, metoda pa je bila predstavljena tudi v delavnicah.Mia Smolnikar, dipl. kozm., je predavala o okužbah nog, posledicah in sodobni preventivi, med drugim tudi o učinkovitosti aparata Shoefresh za te namene.O varnosti rdečil za ustnice z ozirom na vsebnost težkih kovin v njih je govorila Maja Kušar, dipl. kozm. (spodaj), ki je s to temo pred kratkim zaključila svoj študij kozmetike na VIST, o zvestobi potrošnikov prestižnim blagovnim znamkam v Sloveniji pa je spregovorila Rebecca Bolle, ki je s to temo prav tako postala diplomirana kozmetičarka pred kratkim.Primerjavo filmske in gledališke maske je na konkretnih primerih različnih likov predstavila Marinka Kodeh, dipl. kozm. Njena diploma na to temo, s katero je diplomirala na VIST, je prvo tovrstno delo v Sloveniji in eno redkih v svetu.V obravnavo aknaste kože se je s svojim predavanjem poglobila Anja Batić, ki se s to temo ukvarja tudi raziskovalno in bo z njo v kratkem diplomirala, jeseni pa nadaljevala na magistrskem študiju kozmetike.
S snemanja v Milanu je na Festival prišla predavat o trendih ličenja Andreja Pavlin Stošić, dipl. kozm., zaključno predavanje pa je izvedla Andreja Kompara, dipl. kozm., ki je spregovorila o učinkih refleksnoconske masaže pri hujšanju.Ves čas festivala je potekal Sončni kotiček, v katerem smo za obiskovalce izvajali popoletno analizo stanja oz. poškodb kože zaradi izpostavljenosti soncu.Ves čas so bile za popestritev dogajanja obiskovalcem na voljo različne druge kratke kozmetične storitve, kozmetični nasveti, pogovori s proizvajalci/uvozniki kozmetičnih aparatur in izdelkov... Letos se je namreč festivala udeležilo kar 17 razstavljavcev, ki so izvedli zanimive predstavitve ter tudi izvajali storitve, nekatere pa so (poleg Sončnega kotička) izvedle tudi študentke kozmetike na VIST (meritve s priročnim aparatom za merjenje kože Iontoscope, ličenje, delavnice z MESOsono…).

Svoje produkte in storitve so predstavili Kozmetika Babor, Iskra Medical (kozmetične aparature), Kemcel Trade (masaže z aparatom za masažo s snopki Haslauer)*, Med Beauty Swiss (kozmetični izdelki), Shoefresh (aparat za sušenje in dezinfekcijo ubuval), Bizjan&Co. (Jessica, Iontocomed), Kozmetika Afrodita, Valens Int. (prehranska dopolnila Q10 Quvital, Imunofit, Vitamin D…), Kozmetika Be AIKON, ART-PE (kozmetične aparature in izdelki), BIS d.o.o. (kozmetika Skeyndor), Linea kozmetika (Combinal Semi-Permanentna Mascara),* Studio lepote Monique (specialna manikura), Avela (kozmetika AlterSkin, delipacija Sapila), Medex, MediSanus (Vebix, Naturando, Rephase, Gisa Brevetti in Phytogarda), Kremca

Prihodnje leto bo festival kozmetike in velnesa 10. septembra. Vabljeni!


 

 
Pridružite se nam


Sončni kotiček in predavanje Sonce, solariji in fotostaranje je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo.

Sponzorji:
 

 

Copyright © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 16.09.2015