Visoka šola za storitve > 3. Festival kozmetike in velnesa

3. Festival kozmetike in velnesa presegel pričakovanja
 
V soboto, 7.9.2013 je v sončni Ljubljani potekal že tradicionalni 3. Festival kozmetike in velnesa v organizaciji Oddelka za kozmetiko in Inštituta za kozmetiko VIST – Visoke šole za storitve. Sodeč po zanimanju kot po številnih izredno pozitivnih odzivih je festival presegel vsa pričakovanja in se je potrdil kot osrednji dogodek na tem področju. To potrjuje tudi, da je VIST postal osrednja ustanova znanja na tem področju v Sloveniji.

Program je bil tudi letos pester in zanimiv, obsegal je strokovna predavanja, delavnice in prikaze ter različne kratke storitve in nasvete za obiskovalke in obiskovalce, sponzorske predstavitve izdelkov ter opreme.

V strokovno zahtevnih in zelo zanimivih predavanjih so bile obravnavane teme: pomen prehrane v kozmetiki, tipi staranja kože obraza ter preventiva in kozmetična nega, dermarolerji, peptidi v kozmetičnih izdelkih za odpravo mimičnih gub, vplivi make-upa na videz in uspešnost, učinki masaže na počutje ter nanokozmetika. V predavanjih je bilo predstavljenih tudi več rezultatov raziskav, izvedenih na VIST, deloma tudi v okviru diplom, izvedli pa so jih strokovnjaki VIST ter diplomantke visokošolskega študija kozmetike, nekatere že tudi študentke magistrskega študija kozmetike na VIST.

Povezano s tematiko staranja so bile za obiskovalce izvedene meritve osrednje plasti kože – dermisa s posebnim ultrazvočnim analizatorjem, ki so ga na VIST prvič predstavili javnosti. Ultrazvočni analizator sicer že celo leto uporabljajo za potrebe raziskav na Inštitutu za kozmetiko VIST ter za potrebe učnega procesa in raziskave v okviru diplomskih nalog v visokošolskem študiju kozmetike.

Poleg tega so bile za popestritev dogajanja obiskovalcem na voljo različne druge kratke kozmetične storitve kot so dnevno ličenje, meritve vlažnosti in ostalih parametrov kože, kozmetični nasveti, pogovori s proizvajalci/uvozniki kozmetičnih aparatur in izdelkov ter pogovor z avtorico knjige Uporabna dermatologija.

Dogajanje so popestrili tudi prikazi izdelave modnih in filmskih make-upov oz. mask, in sicer likov v stilu slavne Alex Box ter lika Twoface iz filma Batman (sicer zaključni projekti pri izbirnih predmetih iz ličenja in maskiranja v študiju kozmetike).

Prihodnje leto bo festival kozmetike in velnesa 13. septembra. 

 
več fotografij na

Copyright 2013 © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 15.05.2015