Visoka šola za storitve > Fotogalerija - fotografija

ILIF– I Love Inter/National Fashion
 

Oblikovalci lepega – pri projektu ILIF sodelovali predavatelji in študentje kozmetike in fotografije

VIST – Visoka šola za storitve in Zavod AI sta pomladi letos sodelovala v velikem modnem projektu evropskih visokih šol za modno oblikovanje v organizaciji Visoke šole za dizajn iz Ljubljane (VŠD). Projekt so poimenovali ILIF – I Love Inter/National Fashion (Rad imam med/narodno modo). Slovenske kreacije so prispevale študentke modnega oblikovanja VŠD pod vodstvom modne oblikovalke Sonje Šterman, njihove kreacije pa sta fotografirala predavatelja fotografije na VIST akademski fotograf Jurij Puc in akademska fotografinja mag. Nataša Košmerl, ki sta z domiselnimi postavitvami in kreativnim delom z manekenkami izjemno poudarila oblikovalske značilnosti kreacij. Tako sta ob sodelovanju vizažistke in maskerke Mateje Pregelj, predavateljice ličenja na Zavodu AI, ustvarila izjemne fotografske kreacije, ki jih odlikuje stilna skladnost in vrhunska estetika.

Projekt se je zaključil z modno revijo vseh sodelujočih šol modnega oblikovanja. Za ličenje so na modni reviji poskrbele vizažistke Zavoda AI in študentke kozmetike na VIST pod vodstvom Mateje Pregelj, fotografirali pa so študentje fotografije VIST, ki so pod vodstvom Jurija Puca odlično ujeli glamurozni utrip modne revije na odru in ustvarjalni nemir za njim.

Projekt ILIF je tako dober primer uspešnega vključevanja VIST – Visoke šole za storitve in Zavoda AI v realne, tudi mednarodne projekte, v katerih študentke in študentje nabirajo dragocene izkušnje in se tako dodatno pripravljajo na delo v praksi. Rezultati projekta poudarjajo skrb in smisel sodelujočih za estetiko, željo po uveljavljanju lepega, kar nam lahko vzbuja optimizem in zadovoljstvo, ne le, ker nam lepšajo življenje, temveč, ker lahko pomenijo tudi pomemben vzvod za tržno uveljavljanje in gospodarski napredek.

 


Modne fotografije: Nataša Košmerl, Jurij Puc (VIST)
Fotografije modne revije: Tomaž Levstek, Blaž Lah (študenta fotografije, VIST)

Ličenje: Mateja Pregelj (Zavod AI), Tina Fabjan (na Zavodu AI končala NPK Vizažist)

Kreacije: Katja Zupančič,Darja Petrič, Anja Kaloper, Almina Duraković, Natalija Horvat, Karmen Šterman, Iris Zalokar, Špela Klara Jambrek, Katja Magister, Ivana Antonič, Marko Glavinić

 
Pridružite se nam

Copyright 2007 © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 15.05.2015